8 اصل پیلاتس

8 اصل پیلاتس

ژوزف پیلاتس برای علم کنترولوژی که بعد ها به ورزش پیلاتس معروف شد، اصول بنیادی را در نظر گرفت که این اصول الهام گرفته از حرکات هنرهای رزمی و حرکات آرام و کنترل شده است و با این اصول سبک کلاسیک پیلاتس را شروع نمود. این اصول در اکثر منابع 8 اصل و در برخی دیگر به 6 اصل کلیدی بیان شده است که ما در اینجا به طور کامل بیان 8 اصل پیلاتس پرداخته ایم.

تنفس

تنفس جز لاینفک زندگی ما می باشد که به صورت ارادی این فرآیند در بدن اتفاق می افتد. ورزش پیلاتس در نظر دارد که با اجرای حرکات، تنفس صحیح و اکسیژن رسانی خوب که یکی از اصولی ترین اجزای پیلاتس می باشد، به صورت ریتمیک انجام شود؛ به صورتیکه هنگام رفتن برای حرکت، عمل دم و هنگام بازگشت از آن عمل بازدم صورت گیرد. با تنفس صحیح در حین حرکات پیلاتس می توانیم انرژی و آرامش بیشتر ذهنی و جسمی را داشته باشیم.

تمرکز از 8 اصل پیلاتس

برای انجام تمرینات پیلاتس، شما به تمرکز و آگاهی کامل از بدن تان نیاز دارید که این تمرکز در اجرای حرکات، اگر به صورت مداوم انجام شود، مغز به خود به خود به بدن تان فرمان می دهد که بر روی اجرای حرکت تمکز ناخودآگاه داشته باشد و آن را در زندگی روزمره به اجرا درآورد.

راستا(دقت حرکت)

راستای صحیح و پوسچر طبیعی بدن در حین حرکات پیلاتس، حائز اهمیت می باشد، با رعایت این اصل، مفاصل و بافت های بدن در دامنه طبیعی خود قرار می گیرند و می توان  فشار را از روی مفاصل به حداقل ممکن رساند. وقتی بدن را برای تمرینات پیلاتس، در وضعیت خنثی و در راستای صحیح  قرار می دهیم، یک الگوی خودکار ذهنی ایجاد می شود و در فعالیت های روزمره(نشستن، راه رفتن، ایستادن) ملکه ذهن می شود.

آرام سازی

برای انجام تمرینات پیلاتس هر گونه تنش و مشغولیت ذهنی را از خود دور کنید تا با ذهنی آرام و متمرکز به اجرای حرکات بپردازید. در صورت داشتن فکر ناآرام، عضلات دارای انقباض و حرکات خارج از دامنه طبیعی هستند که با تمرکز بر آرام سازی بدن می توانید تنش را از روی عضلات بردارید و تمامی حرکات و عضلات را تحت کنترل خود قرار دهید؛ درواقع می بایست قبل، بعد و در حین تمرینات، به از بین بردن تنش برای آرام سازی بدن، اقدام نمایید.

8 اصل پیلاتس و مرکزیت

مجموعه حرکات پیلاتس با هدف تثبیت عضلات مرکزی بدن، عضلات دیگر را ترغیب به حرکت می کند. در واقع مجموعه تمرینات پیلاتس بر حفظ و ثبات عضلات میان تنه ای (نیروگاه یا هسته مرکزی و یا Power House) تمرکز دارد و عمیق ترین عضلات شکمی را درگیر تمرین می کند.

استقامت(تحمل عضلانی)

اصل استقامت را به خوبی در تمرینات پیلاتس می بینیم؛ به این صورت که اصولا این تمرینات در چندین تکرار متوالی انجام می شود که به تدریج مهارت و تسلط کافی بر حرکت بدست می آوریم. برای به چالش کشیدن بدن، می توانیم تمرینات را با قدرت و استقامت بیشتر ادامه دهیم تا هر بار پس از به چالش کشیدن بدن، تحمل عضلانی خود را افزایش دهیم. این یکی از مزیت های ورزش پیلاتس می باشد.

هماهنگی

لازمه انجام مجموعه حرکات پیلاتس، هماهنگی بین جسم و روح و جزئیات هر حرکت می باشد که باید این هماهنگی و کنترل به صورت هدفمند و کارآمد در تمامی تمرینات پیلاتس حفظ شود تا عصب و عضله به طور همزمان و هماهنگ فعالیت داشته باشند.

اجرای روان حرکت

مجموعه حرکات پیلاتس با اجرای آرام و روان صورت می گیرد که بر قدرت و ثبات عضلات مرکزی می افزاید، همچنین حرکات، کنترل شده و با سرعت یکنواخت بدون جهش و پرش در دامنه طبیعی خود انجام می گیرد. حرکات پیلاتس شبیه به یک غلطتک به صورت رفت و برگشتی، روان و هماهنگ صورت می گیرد و توقف طولانی در حرکات وجود ندارد و همه حرکات بدون ضربه و یا به اصطلاح تقه زدن به مهره های ستون فقرات انجام می شود.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up